libriartis.ro facebook libriartis.ro facebook

carte audiobook cadouri

evenimente Libriartis


Bódi Attila: Lázadni veletek akartamA Gaudeamus Könyvesbolt szeretettel meghívja 2017. október 26-án Bódi Attila: Lázadni veletek akartam cím
ű könyvének bemutatójára. A könyvbemutatóra a Gaudeamus Könyvesboltban (Szentegyház/Iuliu Maniu u., 3. sz.) kerül sor. A délután 17 órától kezdődő eseményen a szerzővel Pap Attila Zsolt beszélget.

1989 ősze, Ceauşescu Romániája. Három magyar kamasz fiú a lét szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a forradalmárnak született, és annak is nevelt Péter, az elnyomó hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra, valóságos hősöknek érzik magukat. Ám az eufóriát nagyon hamar követi a tragédiák sorához vezető lebukás. Húsz évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik következményeivel, egymással, a múlttal és legfőképpen önmagukkal. S ami még ennél is fájóbb: azzal, hogy akaratukon és tudtukon kívül mások életét is felforgatták, tönkretették.

Kire, mire fogjuk, foghatjuk a sorsunkat? Az országra, ahol élünk? A történelmi korra, amelybe beleszületünk? Szüleinkre, nagyszüleinkre, barátainkra? A gyerekkorunkra? Eszmékre, a politikára? Istenre, vagy talán a véletlenre? Csakis magunkra?

A nagybetűs történelem és a legközönségesebb hétköznapok találkozási pontjában játszódó mű, amely egyszerre izgalmas 'kalandregény' és elgondolkodtató fejlődéstörténet, azonban elszakad attól a közegtől, ahol megszületett, és általános tanulságot hordoz. Sorsunk nem az, ami körülvesz minket, és megesik velünk, hanem az a történet, amit mindebből 'készre alkudunk' magunkkal. S a legfontosabb kérdés, hogy azután mennyire tudunk együtt élni ezzel az alkuval.Cărţi ataşate
  • Lázadni veletek akartam

  • Lázadni veletek akartam / Bódi Attila

  • Pret magazin : 54,5 Lei
    Pret online : 51,77 Lei
    Economisesti : 5%

  • stoc epuizat